Pedar utsjoelta: Sauna sinetöi reissun

Löyly saa nousta pikkuhiljaa ihan varpaista ylös asti.

Pedar

Käyn kalassa ja erähommissa kaikkina vuodenaikoina. Etenkin kesällä, monen päivän kuuman ja hikisen kalareissun päätteeksi, sauna on se viimeinen huipennus. Reilu tunti ennen paluuta soitan kotiin, että laittakaa sauna lämpimäksi. Ja kun sinne löylyihin pääsee, niin se tekee reissusta lopullisen täydellisen.
Mietihän saunaa, joka on lämmitetty täydellisen lämpimäksi, menet sisään, istahdat lauteelle ja heität ensimmäisen kauhallisen löylyä. Se ensimmäinen on se kaikista puhdistavin heitto.

On myös mukava sekoittaa loraus olutta löylyveteen. Tällöin ihanalta tuntuvan löylyn mukana nousee myös maukas ja pehmeä maltaan tuoksu.

”Löylyissä on kehitelty vedenpitävät kalavaleet”

PEDARIN MIETTEITÄ JÄLKILÖYLYISTÄ

Tenojokivarren hirsisaunassa on jälkilöylytelty monen lohensoutuyön päätteeksi. Löylyissä kehitelty kaverin kanssa vedenpitävät kalavaleet, avauduttu kaikesta, vilvoiteltu hyvin ja otettu jälkilöylyt moneen kertaan. Ja sitten koko homman jälkeen jääty pihalle istumaan kesäyön auringossa ja vaan juteltu maailman asioista ja kuulumisista. Parhaat kokemukset ovat minulla tällaisia.

Lue lisää saunarituaaleista